Trade news

dsm-firmenich duaal hoofdkantoor Maastricht officieel geopend door Koningin Máxima

Maastricht, 30 mei 2024

dsm-firmenich, de toonaangevend innovator op het gebied van voeding, gezondheid en beauty, viert vandaag de opening van het nieuwe duaal hoofdkantoor in Maastricht. Het nieuwe kantoor werd vanmiddag officieel ingehuldigd door Hare Majesteit Koningin Máxima, in aanwezigheid van dsm-firmenich medewerkers, nationale en lokale hoogwaardigheidsbekleders en partners. De opening vandaag van het nieuwe, duurzame gebouw markeert een nieuwe mijlpaal in de reis van het bedrijf om vooruitgang tot leven te brengen.

Dimitri de Vreeze, CEO dsm-firmenich: “Ik ben zeer vereerd en trots dat Hare Majesteit Koningin Máxima de openingsceremonie heeft verricht en dat wij onze eregast mochten voorstellen aan de wereld van dsm-firmenich. Dit gebouw wordt een bruisende ontmoetingsplek, een plaats van verbinding, waar onze collega's kunnen gedijen en de toekomst vorm kunnen geven. Het dynamische, energieneutrale hoofdkantoor in Maastricht, dat duurzaam is ontworpen en inspireert tot creativiteit en innovatie, is de werklocatie voor ongeveer 600 collega's. Het is precies op deze plek dat we oplossingen voor de toekomst willen creëren, consumenten willen verblijden en tegelijkertijd 's werelds grootste uitdagingen willen aangaan''.

Emile Roemer, Commissaris van de Koning Provincie Limburg: ”dsm-firmenich is van groot belang voor Limburg. Ik zie enorm uit naar verdere samenwerking, mede vanuit dit prachtige kantoor dat met recht een aanwinst genoemd mag worden”.

Het nieuwe kantoor in Maastricht is een combinatie van een 'Paris Proof' historisch gebouw en nieuwbouw die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnormen, waaronder BREAAM Outstanding en WELL Platinum. Het gebouw is de thuisbasis voor ongeveer 600 dsm-firmenich medewerkers en ligt in Wyck, Maastricht.

De Geur van Maastricht 

Om deze gelegenheid te vieren heeft dsm-firmenich's Nederlandse meester parfumeur Wessel-Jan Kos een speciale geur gecreëerd die zijn interpretatie van de levendige geur van Maastricht weergeeft. De Geur van Maastricht is een weerspiegeling van het merk dsm-firmenich, een uitdrukking van het unieke karakter van dsm-firmenich en de stad. De creatie vertegenwoordigt kenmerken die de stad Maastricht en het bedrijf dsm-firmenich gemeen hebben: Fris en sprankelend, met aquatische noten en vitamines. Divers, met aromatische ingrediënten uit landen over de hele wereld waar ze goed gedijen, van Indonesië tot Guatemala en Madagaskar. Moedig en levendig, met noten van Edelweiss, Oud en Kamille. Het is een begeerlijke geur die een intense emotie oproept en het essentiële en duurzame samenbrengt om iets geweldigs te creëren voor mens en planeet.

Mededeling voor journalisten

Foto’s van de opening ceremonie met Hare Majesteit Koningin Máxima zijn hier beschikbaar.

Over dsm-firmenich

dsm-firmenich is een Zwitsers-Nederlands bedrijf, beursgenoteerd op Euronext Amsterdam, met activiteiten in bijna 60 landen en meer dan €12 miljard omzet. Met een divers, wereldwijd team van bijna 30,000 werknemers, brengen wij vooruitgang tot leven, elke dag, overal en voor miljarden mensen. www.dsm-firmenich.com

Meer informatie

André van der Elsen media@dsm-firmenich.com

Forward-looking statements

This press release may contain forward-looking statements with respect to dsm-firmenich’s future (financial) performance and position. Such statements are based on current expectations, estimates and projections of dsm-firmenich and information currently available to the company. dsm-firmenich cautions readers that such statements involve certain risks and uncertainties that are difficult to predict and therefore it should be understood that many factors can cause actual performance and position to differ materially from these statements. dsm-firmenich has no obligation to update the statements contained in this press release, unless required by law. The English language version of this press release